Brave Hendrik gegratineerd

  • 'n slamandje vol Brave Hendrik,
    kan ook met zevenblad
  • 1 eetl. boter of olie
  • 1 gehakte ui
  • 1 dl groentenbouillon
  • zwarte peper
  • nootmuskaat
  • 150 g champignons
    (of oesterzwammen)
  • 1 eetl. tarwemeel
  • 1 dl room
  • wat geitenkaas
    (bij voorkeur plakjes van een harde geitenkaas, kan ook worden vervangen door een geraspte pittige kaas)

De Brave Hendrikbladeren wassen en goed laten uitlekken.
De boter/olie verhitten, de ui lichtjes fruiten en de bladeren en de paddestoelen meestoven.
De bouillon toevoegen en de groenten nog een tiental minuten laten sudderen.
De bouillon afgieten (bewaren), de groenten even laten uitdampen en in een ingevette ovenschotel doen.
De bouillon opnieuw verhitten, het tarwemeel oplossen in een beetje water en samen met de room aan de bouillon toevoegen, kort doorkoken en over de groenten gieten.
Bedek met plakjes geitenkaas.
Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde over van 200 °C, daarna nog 5 minuten onder de grill.

Bron: Tournedos

Terug