Bonen met kokossaus uit Zanzibar

voor 4 - 6 personen
  • 450 g bataten, in blokjes van 2 cm
  • 6 eetl. olie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 6 tenen knoflook, uitgeperst
  • 5 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 4 zwarte peperkorrels, grof gemalen
  • 6 kruidnagels, grofgemalen
  • 4 kardemompeulen, opengemaakt
  • 2 theel. gemalen kurkuma
  • 6 groene chilipepers, overlangs in vieren gesneden
  • handvol vers korianderblad
  • 40 cl kokosmelk uit blik
  • 450 g gare bonen (bijvoorbeeld oog- of pintobonen)
  • zout

Verhit de helft van de olie in een zware pan en bak hierin de bataten tot ze bijna gaar zijn.
Houd apart.
Verhit de resterende olie en bak hierin de ui, knoflook en gember tot ze zacht zijn.
Voeg alle specerijen, de chilipepers en koriander toe en roerbak 3 minuten.
Voeg de kokosmelk, bataten en bonen toe.
Laat alles zachtjes sudderen tot de bataten gaar zijn.
Breng op smaak met zout.

Bron: Esther's homepage

Terug