Biefstuk met rucola en chips van schorseneren

biefstuk_rucola_chips (2K)

  • 4 biefstukken van ca. 125 g
  • 100 g boter
  • zout en peper
  • 150 g rucola
  • 4 schorseneren
  • 1 ui
  • beetje azijn
  • olijfolie
  • grove mosterd

Leg de biefstukken een half uur voor je gaat koken buiten de koelkast maar dek ze wel af.
Zo komen ze op temperatuur en kun je ze kort bakken zonder dat ze binnenin nog koud zijn.
Schil met keukenhandschoenen de schorseneren en laat ze heel.
Leg ze in een pan water met wat azijn om verkleuren te voorkomen.
Warm je frituurpan op.
Een flinke wok met olie werkt ook prima.
Maak met een dunschiller nu in de lengte flink lange schillen van de schorseneren.
Frituur de schillen tot ze een mooi bruine kleur hebben.
Leg ze op een keuken papiertje klaar zodat je ze kunt gebruiken om dit gerecht mooi te versieren.
Maak een vinaigrette van olijfolie, azijn, verhouding olie/azijn 3:1.
Breng verder op smaak met wat grove mosterd, peper en zout.
Klop de vinaigrette in een kom tot een mooi geheel en meng de rucola er goed door.
Maak nu de borden op met de rucola salade.
Warm een koekenpan op en voeg de helft van de boter toe als de pan goed warm is.
Maal peper over de biefstuk.
Bak de biefstuk 2 minuten per kant (afhankelijk van de dikte natuurlijk).
Let op: een biefstuk bak je al snel te lang en dat is echt eeuwig zonde!
Bak grof gehakte ui mee (optioneel).
Leg de biefstukken na het bakken even op een warm bord om te rusten en bestrooi ze met fijn zout.
Smelt de rest van de boter nu in de pan en klop de resten van de bodem los.
Nu heb je een mooie jus die je in een aparte kom kunt serveren.
Leg de biefstuk op de borden met de rucolasalade en leg de chips van schorseneren er mooi overheen.

Tip
Bak lekkere dikke frieten erbij. De frituurpan is nu toch heet. happy (1K)
Serveer de friet met lekkere echte mayonaise of maak zelf mayonaise.
Dan heb je helemaal een feestmaal!

Bron: Okke - Schorseneren
Foto: Jeroen Domisse

Terug