Bataat met een saus van cayennepeper, gember en pinda's

  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 1 grote ui, kleingesneden
  • 4 tenen knoflook, uitgeperst
  • 5 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 75 g bataat, in stukjes
  • 450 g witte kool, in blokjes
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. cayennepeper
  • 400 g pomodori tomaten, kleingesneden
  • 30 cl ananassap
  • 125 g gladde pindakaas
  • zout
  • peper
  •  
    • garnering:
  • 2 wortelen, geraspt
  • 2 rauwe bieten, geraspt
  • 2 bananen, in plakjes
  • sap van 1 limoen
  • handvol korianderblad, fijngehakt

Verhit de zonnebloemolie in een grote, zware pan.
Bak hierin de ui tot hij zacht is.
Voeg de knoflook en gember toe en bak ze enkele minuten.
Voeg de bataat en witte kool toe.
Bak de groenten zacht.
Voeg het paprikapoeder en de cayennepeper toe.
Schep de groenten door de specerijen.
Voeg de tomaten en het ananassap toe.
Laat de groenten afgedekt zachtjes gaar sudderen.
Schep de pindakaas zorgvuldig door de groenten.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de wortelen, bieten en bananen om met limoensap.
Verdeel dit samen met de koriander over het gerecht.
Serveer hierbij rijst.

Bron: De Wassende Maan

Terug