Basilicumgehaktballetjes in courgettesaus

voor 8 personen

  • 700 g kalfsgehakt - dat doen we niet, dat is dus rundergehakt
  • 500 g courgettes, in stukjes gesneden
  • 350 g wortels, in kleine blokjes
  • 100 g brood
  • melk
  • basilicum
  • rozemarijn
  • salie
  • knoflook
  • tijm
  • bloem
  • droge witte wijn
  • olijfolie
  • peper & zout

Meng de fijngehakte blaadjes basilicum en rozemarijn met in melk geweekt brood, peper en zout door het gehakt.
Maak balletjes en haal ze door de bloem.
Bak ze bruin in een koekenpan op hoog vuur, in wat olie met salie en rozemarijn.
Blus af met een scheut wijn en laat de gehaktballetjes in totaal 12 minuten bakken.
Laat ze uitlekken en bewaar het vocht.
Doe de blokjes wortel in een ruime pan met dikke bodem, met een straaltje olie, wat basilicum, zout en zoveel water dat alles voor de helft onder staat.
Doe het deksel op de pan en laat het geheel ca. 10 minuten stoven.
Voeg vervolgens de uitgelekte gehaktballetjes toe.
Draai het vuur uit.
Bak de stukjes courgettes in een scheutje olie met zout, knoflook en tuijm.
Pureer het geheel samen met het kookvocht van de gehaktballetjes tot een romige saus.
Serveer de gehaktballetjes warm, met stukjes wortel op een bedje van courgettesaus.

Opmerkingen
Het gebruik van de kruiden is op gevoel. Houd er rekening mee dat rozemarijn heel dominant kan zijn ten opzichte van basilicum, dus een beetje rozemarijn tegen een redelijke hoeveelheid basilicum.

Bron: La Cucina Italiana
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug