Andijvie-rettichsalade

Andijvie-rettichsalade

voor 2 personen

  • 1 klein kropje andijvie
  • stukje rettich
  • 1 theel. honing
  • citroensap
  • 1 theel. mosterd
  • ½ peer

Maak de andijvie schoon en snijd de andijvie in smalle repen.
Schil het stukje rettich en schaaf het in hele dunne plakjes.
Maak een sausje van de honing, wat citroensap en de mosterd.
Snijd de peer in 2 parten en schil ze.
Snijd de parten in smalle plakjes.
Verdeel de andijvie en rettich over 2 bordjes en druppel het sausje er over.
Leg de plakjes peer er op.

Rettich over?
Bewaar rettich in de koelkast, de groente is ongeveer 6 dagen houdbaar. Verpak een stuk rettich in plastic folie om uitdrogen te voorkomen. Gebruik de rest in dunne plakken gesneden of geraspt op brood. Ook lekker met geraspte wortel als salade.

Bron: Voedingscentrum

Terug