Aardperencurry

aardperencurry (5K)

  • 50 g boter
  • 2 uien, in partjes
  • 4 kipfilets, in blokjes
  • 500 g aardperen, geschild,
    in stukken van 3 cm,
    bewaar ze in water met citroensap
  • 200 g winterwortel, geschild,
    in stukken van 3 cm
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 2 cm geraspte gemberwortel
  • 2 eetl. kerrie
  • 2 eetl. kurkuma
  • chilipoeder naar smaak en kinderen
  • 50 g bloem
  • ½ l kippenbouillon
  • 2 dl kokosmelk
  • busseltje koriander, gesnipperd
  • zout & peper
  • yoghurt en citroensap,
    door elkaar geroerd of doe meer moeite en maak raita.

Verhit de helft van de boter in een ruime pan en bak de ui tot ze glazig is.
Voeg knoflook, gember, chili, kurkuma en curry toe en bak even mee.
Doe de kip en groenten erbij en bak tot alles bedekt is met de kruiden.
Laat de andere helft van de boter erbij smelten en kap er dan de bloem bij.
Bak het geheel al roerend nog 1 minuut en schenk de bouillon en kokosmelk erbij.
Breng het geheel al roerend aan de kook, zodat de saus licht gaat binden.
Laat de curry onder regelmatig roeren zachtjes koken tot de wortel, aardpeer en kip gaar zijn.
Breng de curry op smaak met zout & peper en bestrooi met de koriander.
Serveer met de yoghurt, (ik roer de yoghurt onder mijn saus).

Bron: Madame Zsazsa
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug