Aardperen met rijst

  • 800 g aardpeer
  • zout
  • peper
  • 2 uien
  • 400 g rijst
  • 2 dl olijfolie
  • 0,75 l water
  • 2 eetl. gehakte dille
  • 1 citroen
  • 250 g tomaten

Ontvel de tomaten.
Schil en was de aardperen en snijd ze in plakjes.
Bak de gehakte uien in hete olie tot ze glazig zijn en doe er de tomaten bij.
Laat dit mengsel ongeveer 5 minuten sudderen.
Leg de plakjes aardpeer op het tomatenmengsel, giet er 8 eetlepels water bij en laat het geheel in een afgesloten pan zachtjes koken.
Af en toe roeren.
Strooi er zout en peper over, giet de rest van het water erbij en laat alles in ongeveer 7 minuten gaar stoven.
Kook de rijst gaar en strooi deze bij de groenten.
Doe er het sap en de rasp van de citroen bij, schep alles voorzichtig om en laat de pan zonder deksel nog 5 tot 10 minuten op het vuur staan.
Doe het gerecht in een kom, laat afkoelen en zet het daarna afgedekt in de koelkast, zodat het door en door koud wordt.
Strooi er voor het opdienen royaal dille overheen.

Bron: Vitatas recepten

Terug