Aardperen met laurier

aardperen_laurier (3K)

  • aardperen
  • verse laurierbladeren
  • 2 flinke tenen chinese knoflook
  • witte wijnazijn
  • peper en zout
  • eventueel een uitje

Maak de aardperen schoon, snij ze in mooie plakken en bak ze goudbruin met olijfolie in de pan.
Laat ze vervolgens nog een minuutje of twintig smoren met een aantal verse laurierbladeren en de chinese knoflook en een scheut witte wijnazijn (is aan te komen).
Neem het deksel van de pan, voeg peper en zout naar smaak toe.
laat ze nog even doorbakken voor iets meer knapperigheid.
Zowel bij vis als vlees.

Als je dit recept eet dan is de winderigheid nul comma nul.
Dus waag je er nog eens aan, want op deze wijze is die aardpeer gewoon echt een toppertje.
Ik denk dat de combinatie van verse laurier en wijnazijn de inuline al voor een flink deel afbreekt.
Ook goed schillen en alle clusters afbreken lijkt te helpen voor de bruine korst en de knapperigheid.
Zo benader je alweer een stuk dichter een gebakken aardappeltje.
Wat ik zelf nog gedaan had was vooraf een uitje goudbruin bakken en apart in een bakje bewaren tot het smoren van de aardpeer en het toevoegen van de laurier en de knoflook plaatsvindt.

Bron: Jamie Oliver
Gepubliceerd door: Wieringer Akker

Terug