Aardperen in knoflook

  • 400 g aardpeer
  • 30 g boter of 2 eetl. olijfolie
  • 75 g fijngehakte, gerookte bacon / tofu
  • 6 - 8 gepelde knoflookteentjes
  • 90 g gesnipperde sjalotjes / rode ui
  • 3 eetl. water
  • 1 eetl. olijfolie
  • 20 g vers broodkruim
  • 2 eetl. peterselie

Smelt de helft van de boter in een zware koekenpan.
Voeg de bacon of tofu toe en bak deze bruin en knapperig.
Schep de helft uit de pan en zet deze apart.
Voeg aardperen, knoflook en sjalotten toe en roerbak het geheel tot de aardperen en knoflook bruin worden.
Breng dit op smaak met peper en zout en voeg het water toe.
Kook dit met een deksel op de pan 8 - 10 minuten.
Neem het deksel van de pan en kook nog 5 minuten door met extra vuur om al het vocht te laten verdampen.
Verhit de andere helft van de boter met 2 eetlepels olijfolie in een andere koekenpan.
Voeg het broodkruim toe en bak dit bruin en knapperig.
Voeg de peterselie en achtergehouden bacon / tofu toe.
Meng de aardperen nu met het broodkruimmengsel en serveer het gerecht in een schaal met wat extra peper en zout.

Bron: Odin recepten
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug