Aardperen met broccoli en kaassaus

voor 2 personen
  • 250 g aardperen
  • 1 kleine stronk broccoli
  • 2 dl water
  • (kruiden)zout
  • klontje boter
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 1 theel. kerrie
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 eetl. bloem

Boen de aardperen goed schoon en snijd ze in stukken of schijfjes van 2 cm dik.
Maak de broccoli schoon en snijd ze in kleine stukken en rozetten.
Kook de groenten samen in een laag water met een klontje boter en (kruiden)zout beetgaar.
Giet het kookvocht over in een sauspannetje en bind het met een bindmiddel.
Voeg al roerende geraspte kaas, kerrie, geperste knoflook en peper naar smaak toe en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.
Dien de groente op met een gekookte graansoort en serveer de saus erover.

Bron: Odin recepten

Terug