Krokante aardpeerkoekjes

  • 300 g aardperen
  • 1 ei
  • 3 takjes verse peterselie of 1 theel. gedroogde peterselie
  • ½ theel. karwijzaad of kummel of anijszaad
  • 1 theel. zout
  • ½ eetl. bloem
  • olie om in te bakken

Peterselie fijn hakken.
De dunne steeltjes zijn ook lekker.
Ei klutsen en mengen met de kruiden en het zout.
Met een grove rasp de gewassen aardperen raspen.
Met de hand zo veel mogelijk sap uit de geraspte aardperen drukken.
Dit sap kun je drinken.
Meng het eventueel met appel- of sinaasappelsap.
De aardperen meteen mengen met het eimengsel en de bloem.
Olie verhitten en een proefkoekje bakken.
Wanneer het koekje uit elkaar valt, doe dan iets meer bloem door het mengsel.
Aardpeermassa in gelijke porties verdelen en maak er platte koeken van zo groot als uw handpalm.
Bak ze eerst op een hoog vuur totdat het ei begint te stollen.
Draai dan het vuur laag en laat ze nog even gaar worden.
Ze zijn klaar wanneer de buitenkant krokant is, terwijl de koekjes van binnen nog lekker zacht zijn.
Meteen opeten.

Bron: Odin recepten
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug