Taartje van aardpeer met vitelotte chips

Taartje van aardpeer met vitelotte chips

voor 2 personen

  • 500 g aardpeer of zonnewortel
  • 2 truffelaardappelen (vitelotte of blauwe congo)
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 3 eetl. room
  • 1 eetl. boter
  • olie om te frituren
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardpeer, snij ze in stukken en kook ze gaar (ca. 20 minuten).
Doe bij de aardpeer de eieren, de room en de kaas en kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
Pureer het geheel glad.
Beboter 4 ovenschaaltjes en verdeel er de aardpeerpuree in.
Zet ze voor ongeveer 20 minuten au bain-Marie in de oven.
Verhit de frituurolie tot 180 °C.
Schil de aardappelen en snij ze in filterdunne plakjes.
Frituur ze krokant.
Ontvorm de taartjes op een bord en serveer ze met de chips.
Werk af met zout, geraspte kaas en een plukje peterselie.

Bron: Den Oude Kastanje, Ecohoeve

Terug