Aardpeer met eiersaus

  • 750 g aardpeer
  • 4 eetl. citroen
  • ½ l water
  • zout
  • 15 g boter
  • 1½ eetl. bloem
  • 1 dl room
  • 2 hardgekookte eieren
  • halve citroen
  • peper
  • peterselie

Schil of boen de aardperen, snij ze door en leg ze direct in water met citroen sap tegen verkleuren.
Kook ze in ca. 20 minuten gaar.
Laat ze uitlekken en vang het lekvocht op.
Hou de aardperen warm.
Verwarm voor de saus de boter.
Voeg de bloem toe en laat deze 2 minuten mee verwarmen.
Hak intussen de gepelde eieren grof.
Meng 1 dl. van het afgekoelde kookvocht door de room.
Voeg dit mengsel met scheutjes te gelijk aan het boter- en bloemmengsel toen blijf roeren tot een glad gebonden saus is ontstaan.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Roer tenslotte het citroensap en de gehakte peterselie erdoor.
Schep de saus over de warm gehouden aardperen.

Bron: NN

Terug