Zoete aardappelkoekjes

  • 100 g boter
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 10 cl honing
  • 1 theel. geraspte citroenschil
  • 500 g geschilde en geraspte zoete aardappelen
  • 500 g bloem gezeefd
  • 1 theel. bakpoeder
  • ½ theel. zout

Klop de boter zacht met de suiker tot er een lichtgekleurde massa ontstaat.
Roer het ei, de honing, de geraspte citroenschil en de zoete aardappelen erdoor.
Voeg het bloemmengsel met het zout en bakpoeder toe en blijf roeren tot er een zacht deeg ontstaat.
Schep hoopjes van het deeg op een ingevette bakplaat en prik een paar gaatjes in elk koekje met een houten prikker.
Bak de koekjes circa 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 ºC) tot ze goudbruin zijn en laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat en vervolgens op een taartrooster afkoelen.

Bron: Esther's homepage

Terug