Zoete aardappelcurry met boontjes

  • 400 g zoete aardappel (bataat)
  • 1 flinke winterwortel
  • 1 dunne prei
  • 1 eetl. olie
  • ½ - 1 eetl. currypasta
  • 1 klein blik zwarte boontjes (uitlekgewicht ca. 250 g)
  • ½ dl kokosmelk
  • stukje limoenschil + limoensap
  • 6 takjes koriander of selderij

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
Maak de wortel en de prei schoon.
Snijd de wortel in pakken en de prei in ringen.
Fruit de prei in de olie met de currypasta zacht.
Voeg de blokjes aardappel en de wortel toe met een paar lepels water en stoof de groente in 10 minuten gaar.
Laat de zwarte boontjes uitlekken.
Schep de zwarte boontjes en de kokosmelk door de groente en warm het geheel goed door.
Maak het gerecht op smaak met wat klein gesneden limoenschil, wat limoensap en kleingesneden koriander of selderij.

Bron: Voedingscentrum

Terug