Tajine met zwartoogbonen, stoofschotel met bonen

  • olie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1 groene paprika, fijngehakt
  • 4 tomaten, kleingesneden
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 theel. gemalen kaneel
  • ½ theel. geraspte nootmuskaat
  • 250 g zwartoogbonen, gekookt
    (bewaar het kookvocht)
  • zout
  • peper
  • 500 g spinazie, fijngehakt

Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui tot deze glazig ziet.
Voeg de paprika’s toe en fruit deze enkele minuten, tot ze zacht zijn.
Doe de tomaten, tomatenpuree en specerijen erbij en meng alles goed door elkaar.
Schep de gekookte bonen door het groentemengsel en breng alles op smaak met wat zout en peper.
Doe de spinazie op de bonen, voeg een beetje van het kookvocht van de bonen toe en laat het gerecht 20 minuten stoven op een lage warmtebron.

Bron: Verandering van spijs:
Een wereldselectie van pittige en kruidige gerechten / Troth Wells
Gepubliceerd door: Esther's homepage

Terug