Zuringsaus met vermout

  • 5 cl droge witte vermout
  • 2 theel. citroensap
  • 2 eidooiers
  • 50 g boter
  • handvol zuringblaadjes, gehakt
  • peper & zout

Dit wordt au bain-marie bereid.
U kunt daarvoor een speciale pan gebruiken of het bakje in pan-principe – een passende metalen of aardewerk schaal die in (bijna) kokend water hangt.
In geval dat laatste: breng water in een pannetje tegen de kook aan.
In een andere pan verwarmt u de vermout en kookt deze met de helft in.
Schenk de vermout in de door u gekozen schaal en zet of hang deze in de pan met water.
Voeg citroensap en de eidooiers aan de vermout toe.
Klop het luchtig en monteer de saus, d.w.z. voeg al roerend en kloppend de boter in stukjes toe.
Roer de gehakte zuring erdoorheen.
Breng met peper en zout op smaak.

Bron: Smulweb
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug