Zevenbladtaartje met daslook en brandnetel

Zevenbladtaartje met daslook en brandnetel

  • 150 g zevenblad gewassen en drooggeslingerd
  • 50 g daslook
  • 1 ui, gesnipperd
  • 20 g brandneteltopjes
  • scheutje olijfolie
  • 4 eieren
  • paar plakjes bladerdeeg
  • scheutje groenten- of vleesbouillon
  • peper en zout naar smaak

We gebruikten een kleine springvorm van 18 cm diameter.
Bekleed deze met het bladerdeeg (iets over de rand doen, zodat het niet instort bij het voorbakken).
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Neem een wok of een kasserol (gietijzeren pan).
Verwarm een scheutje olijfolie en bak de uitsnippers tot ze glazig zijn.
Bruin hoeft niet. Meng er vervolgens de groenten door en roerbak tot het mooi geslonken is.
Tijdens dit proces een of twee scheutjes bouillon erbij doen; niet dat net een soep moet worden, maar om te voorkomen dat het droog bakt.
Als de oven op temperatuur is de bakvorm met alleen het deeg een minuut of tien voorbakken.
Als alles mooi gaar is met een schuimspaan o.i.d. uit de pan nemen en op een plank fijnsnijden/-hakken.
Breek vier eieren boven een kom.
Klop de eimassa met een garde wat luchtig.
Schep de fijngehakte groenten er door.
Voeg wat peper en zout toe en door door.
Schep het over in de bakvorm met het voorgebakken deeg.
Zet een minuut of twintig in de oven.

Bron: MergenMetz

Terug