Zevenblad op Romeinse wijze

Zevenblad op Romeinse wijze

  • 75 g rozijnen
  • 150 g ui
  • (plantaardige) boter
  • een vergiet vol zevenblad
  • enkele eetlepels groentebouillon
  • 1 eetl. pijnboompitten of zonnebloempitten

Week de rozijnen in een beetje lauw water.
Snijd de ui in halve ringen.
Smelt de boter, voeg de ui toe en laat langzaam en heel lang fruiten: minstens 20 minuten, maar hoe langer, hoe zoeter.
Stoof het zevenblad met een beetje bouillon en vetstof tot het zachter wordt.
Jong blad heeft maar enkele minuten nodig.
Rooster intussen de pitten.
Laat de rozijnen uitlekken en hak het zevenblad grof.
Voeg ui, rozijnen en zevenblad samen, breng goed op smaak, laat nog even sudderen en werk af met de geroosterde pitten.

Bron: Lekker Ecologisch!
Gepubliceerd door: Velt - Samen eco actief

Terug