Zevenblad groenteschotel - I

  • 300 g zevenblad gewassen en gesneden zonder stengels
  • 2 eetl. olie
  • 2 middelgrote uien (gesneden)
  • 2 appels (in blokjes)
  • 1 theel. kerriepoeder
  • zout
  • peper
  • evt. bouillonpoeder
  • 3 eetl. crème fraîche
    (of ongeslagen slagroom of iets dergelijks)

Fruit de uien in olie en voeg de appelblokjes toe.
Even omscheppen en daarna het zevenblad toevoegen.
Even flink doorverhitten en omscheppen.
Kerriepoeder, zout, peper en eventueel wat bouillonpoeder toevoegen.
Afmaken met crème fraîche.

Serveer deze groenteschotel met rijst of pasta.
Je kunt eindeloos variëren met allerlei smaken knoflook i.p.v. kerrie is ook erg lekker.
Maar dan geen appel erbij

Tip
Jonge blaadjes zijn lekkerder dan oudere bladeren, ouder blad is iets taaier maar kan wel.

Bron: BlijNieuws


Zevenblad groenteschotel - II

Zevenblad groenteschotel

voor 2 personen

  • ruim 100 g jonge zevenblad, gewassen, fijn gesneden
  • 2 middelgrote uien
  • 2 appels, in blokjes gesneden
 
  • crème fraîche, 1 à 2 eetl.
  • kerrie
  • peper & zout

Fruit de ui en voeg de appelblokjes toe.
Zevenblad toevoegen en nog even goed doorbakken.
De kerrie, peper en zout toevoegen.
Je kunt er rijst of pasta bij serveren.

Bron: De Gulle Aarde

Terug