Zevenblad- of daslookpesto

Zevenblad- of daslookpesto

  • 2 handen jong/lichtgroen zevenblad of daslook van allebei de helft, gewassen en afgedroogd
  • 1 ons extra belegen kaas of Grana Padano kaas
  • eventueel een vers teentje knoflook
  • 10 g amandelen kan zonder vlies, of pijnboom-, cashewnoten of zonnepitten, evt. roosteren
  • Evt. aardappelpureevlokken gebruiken om te binden
  • 20 à 30 cl olijf-, pompoenpitten- of andere notenolie

Maal de amandelen fijn en doe er dan de wilde planten bij.
Maal weer fijn en voeg nu de kaas en 20 centiliter olijfolie toe.
(Ik dek mijn potjes van boven altijd af met een laagje pure olijfolie, zodat ze langer bewaard kunnen blijven)
Als de massa te droog is kunt u meer olie toevoegen.
Daarna eventueel wat zout of kruidenzout toevoegen.
Heerlijk met spaghetti of op een sneetje brood/toast. In de koelkast bewaren!
Ook kunt u nog allerlei andere “wilde kruiden” toevoegen zoals: muur, zuring, rucola, jong paardebloemblad, wilde marjolein, jong lindeboomblad, kleine veldkers, postelein, look-zonder-look, bladeren van de pinksterbloem enz...

Bron: Kruidenkunst

Terug