Zevenblad in bladerdeeghapjes

  • 2 handjes zevenblad
  • 1 pakje bladerdeeg, 10 plakjes
  • kleine zoete aardappel
  • 2 uien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl. soja, kecap saus

Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en leg deze uit elkaar op het aanrecht of tafel.
Snijd de uien in stukjes en fruit deze in een pan.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes en voeg toe aan de pan met uitjes.
Snijd de bleekselderij en stukjes en voeg ook toen aan de pan.
Roer regelmatig even door.
Knijp dan de knoflook uit met de knoflookpers boven de pan.
Voeg tot slot het zevenblad toe en roer alles goed door elkaar.
Het zevenblad gaat snel slinken.
Laat dit alles even lekker door fruiten.
Voeg tot slot de sojasaus toe aan het geheel en roer nogmaals goed door.
Verdeel het mengsel over de plakjes bladerdeeg en vouw ze dicht.
Meestal worden er driehoeken van het bladerdeeg gemaakt.
Je kan er ook rolletjes van maken en daarna in drie stukken snijden.
Doe ze ongeveer 30 minuten in de oven op 180 °C.

De rolletjes zijn handig voor bij de borrel, voor een verjaardag, als tapas.

Bron: NN

Terug