“Wilde” tuinkruidensoep

"Wilde” tuinkruidensoep

  • 1 à 2 l groentenbouillon
  • 650 g kikkererwten (gekookte c.q. uit pot of blik)
  • paar fikse handen Roomse kervel, brandneteltoppen, zevenbladblad en lavas
  • 1 teen knoflook
  • peper
  • zout

Was de groenten.
Breng de bouillon met de kikkererwten en de knoflook aan de kook.
Doe de groenten erbij en laat vijf à tien minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
Pureer – met een staafmixer of op andere wijze – en breng op smaak met peper en zout.

Opmerkingen
Als de soep te dun is, kunt u er bijv couscous door doen en even laten meekoken
Mrs. M vond de soep te glad – dat was mijn bedoeling – maar misschien moet u niet te lang pureren als u wat beet wilt houden
Niet te veel lavas en Roomse kervel nemen, die smaken overheersen snel.

Bron: MergenMetz

Terug