|
|
Was de spinazie, laat uitlekken en snijd fijn.
(Of laat diepvries spinazie ontdooien in een fijne zeef).
Snijd de bosui in ringetjes en snipper de knoflook.
Meng in een kom de kikkererwten met paprikapoeder, komijn, 3 eetlepels olijfolie en een snufje zout.
Was de daslook en zevenblad of brandnetel en snijd ze ook fijn.
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
Bak de kikkererwten 5 à 10 minuten goudbruin krokant in de koekenpan.
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote hapjespan of wok.
Fruit de bosuitjes en knoflook glazig.
Voeg de spinazie toe en laat het slinken.
Giet losgekomen vocht af en voeg vervolgens de wilde kruiden toe.
Roer goed om totdat de wilde kruiden slinken.
Voeg vervolgens de roomkaas toe, laat deze smelten totdat er een romig geheel ontstaat.
Maak op smaak met peper en zout.
Doe wat spaghetti in een diep bord, schep daar de wilde spinaziesaus royaal op en bestrooi met de gekruide kikkererwten en wat geroosterde zonnebloempitten.
Bron: Myrthe Johansen en Kruimel
Gepubliceerd door: Hofweb