|
|
Eerst wordt het pannenkoekenbeslag gemaakt.
Zeef de bloem en meng het met de eieren, melk en zout.
Mix het goed zodat het een leuk doch niet te dik – want het moeten dunne pannenkoekjes worden- beslag wordt.
Verwijder de stelen van de zevenbladbladeren en snijd of hak het blad fijn.
Meng het goed door het beslag.
Verhit de olie (of boter) en bak vier dunne pannenkoekjes.
Laat ze afkoelen.
Rol ze stuk voor stuk op en snijd ze overdwars in dunne repen.
Verhit de bouillon.
Doe in vier koppen of borden de repen en giet de bouillon er over.
Serveer met wat fijngeknipte bieslook er over.
Opmerkingen
Het maken van dunne pannenkoekjes vereist wat geduld. Doordat het zevenblad erdoor is gemengd, neigt de pannenkoek eerder tot breken. Dus rustig aan en zachtjes helemaal gaar laten worden.
Bron: Essbare Wildpflanzen, april 2014
Gepubliceerd door: MergenMetz