Snelle lente-erwtensoep

Snelle lente-erwtensoep

  • zak diepvrieserwten, ontdooit
  • 1 flinke hand zevenblad
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • klont boter of kokosolie
  • 3 eetl. eigengemaakte bouillonpoeder
  • 1 l water
  • 5 cl mascarpone
    (kan vervangen worden door een soja-slagroom of door dikke kokosmelk)
  • 3 teentjes knoflook
    of vervangen met een klein handje daslook of look-zonder-look
  • zout & peper naar smaak

Pureer de erwten, samen met het water en de mascarpone (of vervanger).
Fruit het sjalotje en smoor het zevenblad in de boter of kokosolie.
Voeg de erwtenmassa dan toe en pureer weer met een staafmixer.
Voeg het boullionpoeder toe en voeg als laatste het de knoflook of vervangers toe (geperst of in stukjes gesneden) en het peper en zout.

Bron: Herba Sanitas

Terug