|
|
Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet af en zet apart, bewaar 1 kopje van het pastakookwater.
Terwijl de pasta kookt, maak je de zeekoolpesto.
Meng in een keukenmachine de zeekool, basilicumblaadjes, peterselieblaadjes, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en gehakte knoflook.
Pulseer tot het mengsel fijngehakt is.
Terwijl de keukenmachine draait, druppel je langzaam de extra vergine olijfolie erdoor tot de pesto glad en goed gemengd is.
Voeg het citroensap en schil toe en pulseer nog een paar keer om te mengen.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng in een grote mengkom de gekookte pasta met de zeekoolpesto en voeg beetje bij beetje het gereserveerde pastawater toe om de pasta gelijkmatig te coaten en de gewenste consistentie te bereiken.
Schep de pestopasta op een serveerschaal.
Garneer desgewenst met gehalveerde cherrytomaatjes voor extra kleur en smaak.
Serveer direct.
Bron: NN