Zeekool met kerrie en beurre blanc

  • 12 stelen zeekool, met bladeren
  • 2 eetl. zeezout
    • voor de beurre blanc
  • 3 eetl. witte wijnazijn
  • 3 eetl. droge witte wijn
  • 1 sjalot
  • ½ theel. zout
  • 5 peperkorrels
  • 1 theel. kerrie
  • 250 g koude boter

Was de kool meerdere malen grondig in koud water.
Kook in gezouten water voor ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn.
Prik met de punt van een keukenmes in het midden van een stengel - als het mes gemakkelijk kan worden uitgetrokken, is de kool klaar.

Voor de beurre blanc
Wijnazijn, wijn, fijngehakte sjalot, zout en peperkorrels in een steelpan en zachtjes laten sudderen tot de vloeistof is gereduceerd tot ongeveer 2 eetlepels.
Plaats alles in een zeef, zeef de sjalotten en knijp de vloeistof volledig uit.
Breng gereduceerde vloeistof met kerrie terug in de pot.
Voeg op laag vuur koude boter in kleine blokjes toe aan de saus, onder voortdurend roeren.

Bron: NN

Terug