|
|
Snijd de ui en knoflook fijn, rasp de gemberwortel, schil de winterwortel en snijd deze dan in gelijke plakjes.
Verhit de olie in een grote soeppan.
Fruit hierin de gember met de ui en knoflook 5 minuten, maar laat het niet bruin worden.
Voeg de winterwortel en toe en bak deze kort mee.
Schenk de bouillon en de kokosmelk in de pan.
Breng de soep aan de kook en laat deze 15 minuten zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is.
Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer.
Rasp de schil van de sinaasappel en pers deze dan uit.
Roer het sinaasappelsap door de soep, roer de rasp door de geraspte kokos.
Breng de wortelsoep verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Serveer de soep in voorverwarmde kommen / borden en schep er tenslotte wat van de sinas / kokos in.
Het is ook lekker om verse koriander toe te voegen.