Wortelsalade met yoghurt en munt

  • 2 winterwortels
  • 30 blaadjes verse munt
  • ½ l Turkse yoghurt
  • 1 teen knoflook uit de knijper
  • paar eetl. olijfolie
  • zaden van 1 granaatappel

Rasp de wortels.
Nog mooier is om ze met een of ander keukenapparaat, zoals een ‘mandoline’, tot slierten te snijden.
Culinaire hoekenafsnijders kopen een bak kant-en-klare wortelrasp.
Pluk de blaadjes munt van de takken, leg er een stel op elkaar, rol op en snijd ze met een goed mes aan dunne reepjes; culinaire hoekenafsnijders knippen ze aan flardjes.
Roer de wortel, yoghurt, knoflook en olie door elkaar en breng op smaak met goed zout en versgemalen peper, bekroon met de granaatappelzaden (vruchten in kwarten snijden, de parten buigen en de zaden springen eruit).
Culinaire hoekenafsnijders laten die weg.
Smaakt fantastisch bij gebakken of geroosterd vlees.

Bron: Onno Kleyn

Terug