Geroosterde wortels en pastinaken met hazelnoten

  • 400 g pastinaak
  • 400 g regenboogwortelmix
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout & peper
  • 4 takjes rozemarijn
  • 75 g hazelnoten
  • 2 eetl. agavesiroop

Schil de wortels en pastinaken en snijd ze in gelijkmatige stukken.
Let op heb je rode of paarse regenboogwortels houdt ze dan apart, ze geven namelijk af.
Verdeel er de olijfolie over en hussel ze door elkaar.
Verdeel de wortels over een ovenschaal en leg er de takjes rozemarijn tussen voor extra smaak.
Rooster alles 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Hak de hazelnoten grof.
Haal de schaal na 10 minuten uit de oven, haal de grove takjes rozemarijn ertussenuit en verdeel de agavesiroop en de honing over de groenten, hussel alles opnieuw even door zodat overal een flinterdun laagje agavesiroop zit.
Zet de schaal met wortels en pastinaken met hazelnoten ongeveer 10 minuten terug in de oven, tot alles gaar en gekarameliseerd is.
Bestrooi met zout en peper naar wens en doe ze over in een serveerschaal.

Bron: NN

Terug