voor 6 à 8 porties
|
|
Maak de prei schoon, snij in ringetjes en snipper de ui.
Rasp de wortel grof en snij indien je verse tomaten gebruikt, tomaten in stukjes.
Verwarm in een pan de kokosolie en bak prei en ui zachtjes tot de ui glazig is.
Voeg de kerrie, komijn en knoflook toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de wortel toe en bak mee voor 2 minuten.
Voeg nu de tomaten, linzen en bak mee voor 2 minuten.
Voeg de bouillon toe en wat zwarte peper en breng aan de kook.
Zodra het kookt laat je het voor 25 minuten zachtjes pruttelen met deksel op de pan.
Pureer de soep met de staafmixer.
Roer de kokosmelk erdoorheen, verwarm nog even zachtjes en voeg naar smaak nog wat peper, zout en eventueel een kneepje limoensap toe.
Serveer de soep eventueel met wat grof gesneden verse korianderblaadjes en
(naan-)brood.
Notitie
Voor het gemak een blikje linzen gebruikt. Het is goedkoper als je gedroogde linzen koopt, deze laat wellen en kookt volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ook naanbrood kun je heel goed zelf maken. Dat scheelt heel veel geld en is vele malen lekkerder.
Tip
Je kunt ook een deel van de linzen achterhouden en niet mee pureren. Het restant van de linzen voeg je toe als je ook de kokosmelk toevoegt. Dan heb je meer "bite" in je soep.
Bron: NN