voor 2 personen
|
|
Verdeel de wortel in dobbelstenen van circa 2 cm.
Snijd de ui grof en doe met de knoflook, chili en de gember in een hakmolentje of vijzel; maak er pulp van.
Gebruik van de broccoli alleen de uiterste 3 cm centimeter roos en verdeel in zeer kleine stukjes.
De rest is voor iets anders, een andere dag.
Fruit de ui-gemberpulp in de olie tot hij begint te kleuren; bak het eventuele gehakt mee los.
Voeg de wortel toe plus de pinda’s en kokosmelk en zoveel water dat het net onder staat.
Doe er terughoudend zout bij.
Sluit af met een deksel en laat zo’n 8 minuten garen, tot de wortel begint mee te geven als je erin prikt.
Verdeel er dan de broccolistukjes over, sluit weer af en gaar nog 5 minuten.
Breng op smaak met suiker, limoensap en vissaus en serveer met gekookte rijst.
Wijn erbij
Een riesling of pinot gris met een minizoetje.