Fritters van koolrabi & winterwortel

Fritters van koolrabi & winterwortel

voor circa 20 stuks

    • voor de fritters
  • 1 koolrabi
  • 1 winterwortel
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei en 1 eiwit van een blije kip
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 7½ cl melk
    • voor de dip
  • 1 rijpe avocado
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetl. yoghurt

Schil de koolrabi en was de wortel.
Hak ze julienne in de keukenmachine of rasp ze als je geen machine hebt.
Wring ze goed uit in een schone theedoek.
Doe in een grote kom, knijp er de teen knoflook in uit en meng met 1 losgeklopt ei.
Breng op smaak met zout en flink wat peper.
Klop het zelfrijzend bakmeel met de melk en het eiwit tot een lobbig en glad beslag.
Meng het beslag door het groentenmengsel.
Nog even proeven en indien nodig verder op smaak brengen met zout en/of peper.
Verwijder de schil en de pit van de avocado en snijd in grove stukken.
Doe in een hoge kom met het sap van de limoen en de yoghurt.
Pureer met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Verhit in een grote koekenpan wat olijfolie en bak er de fritters in porties in gaar.
Ze moeten een goudbruin jasje hebben.
Je kunt alles in een voorverwarmde oven (50 °C) warm houden.
Serveer met de avocadodip.

Receptuur & fotografie: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug