Gefillte fish

  • 1 kg visfilet (ook wat koppen en graten meenemen)
  • 1 winterwortel
  • 1 grote ui
  • laurierblad
  • peper
  • zout
  • 1 ei
  • 2 - 3 eetl. matzemeel of verkruimelde volkorenbiscuitjes
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 l water

Trek in 30 - 45 minuten een bouillon van de koppen, graten en vellen van de vis, de wortel, de ui, het laurierblad en het water.
Pureer intussen het visvlees en vermeng dat met ei, peper, zout en gemberpoeder.
Voeg zoveel meel of kruimels toe dat een zachte, maar toch stevige massa ontstaat.
Vorm daar balletjes van ter grootte van een tafeltennisballetje.
Zeef het vocht en laat de balletjes daarin gaar worden (ca. 30 minuten).
Voeg eventueel meer water toe.
Koud opdienen met een salade.

Alternatief
Vorm van het mengsel platte koeken.
Haal die desgewenst door een frituurdeegje of door wat bloem, en bak ze in olie.

Bron: Esther's homepage

Terug