Gebak met amandelen en winterwortels

  • 4 winterwortelen
  • 2 ons gepelde walnoten
  • 4 eieren
  • 250 g suiker
  • 300 g bloem
  • 150 g roomboter
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theel. kaneel

Wortelen schillen en grof raspen.
Eieren splitsen Het eiwit stijf kloppen en het eigeel apart met suiker loskloppen.
300 gram bloem mengen met een zakje bakpoeder en kaneel naar smaak en ongeveer 200 gram grof gemalen walnoten.
l5û gram boter mengen met 2 lepels suiker.
Alles, met uitzondering van het eiwit, samen met een half kopje melk in een schaal met een grote lepel mengen.
De eiwitten worden er pas op het eind door gemengd.
Doe het deeg in een springvorm voor een taart, in een vuurvaste schaal of in kleine vormpjes voor gebakjes.
Oven op 250 °C voorverwarmen, op l80 °C bakken, ongeveer een half uur in het midden van de oven.

Glazuur

  • 50 g roomboter
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 100 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • een beetje citroensap

Roomboter op laag vuur smelten en dan laten afkoelen.
Crème fraîche, poedersuiker, vanillesuïker en 'n paar druppels citroensap loskloppen en over het gebak verdelen en in de koelkast laten opstijven.
Wanneer er nog wat walnoten over zijn, kun je die gebruiken om de taart te garneren.

Bron: Mevr. Marijnissen. Complex Oude Baan
Gepubliceerd door: BAT

Terug