Franse wortelsoep

voor 4 à 6 porties

  • 800 g winterpeen
  • 400 g aardappels
  • 125 cl groentebouillon
  • 75 g sjalotten
  • olie om in te bakken
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes
  • een paar takjes verse selderij
  • een paar takjes verse peterselie + wat extra om te garneren
  • zout & peper

Je hebt een staafmixer nodig om dit gerecht te kunnen maken.
Schil de winterpenen met een dunschiller en snijd ze in plakjes.
Schil de aardappels en snijd ze in stukjes.
Pel de sjalotten en snijd ze in dikke ringen.
Verhit wat olie in een soeppan en zet hierin de winterpeen, aardappels en sjalotten even aan.
Ze hoeven niet bruin te kleuren.
Blus af met de bouillon.
Voeg de tijm, de selderij en de peterselie toe.
Breng de soep aan de kook en laat zachtjes een half uurtje doorkoken.
Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Schep de Franse wortelsoep in kommen of borden, doe er wat croutons in en bestrooi de soep met wat van de achtergehouden peterselie.
Serveer meteen.

Bron: NN

Terug