Biefstukpastei met kastanjes en bier

Biefstukpastei met kastanjes en bier

voor 4 à 6 porties

  • 700 g runderlappen
  • 3 rode uien, gesnipperd
  • 3 knoflooktenen, gesnipperd
  • 1 winterwortel, in dunne halve maantjes
  • 1 pastinaak, in blokjes
  • 500 g paddenstoelen in stukken
  • 3 stelen bleekselderij, in dunne boogjes
  • 200 g kastanjes, gepeld
  • 2 eetl. bloem
  • 2 flesjes donker bier
  • takjes rozemarijn en tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 rollen bladerdeeg, bijv. van Donaustrudel
  • 1 ei

Snij het rundvlees in blokjes van 2 cm en bestrooi met zout en peper.
Verhit olie in een braadpan en fruit hierin de ui, knoflook, wortel, pastinaak en bleekselderij een minuut of 7.
Voeg de paddenstoelen en kastanjes toe en bak nog 10 minuten.
Doe het vlees erbij, bestrooi met bloem en braad een paar minuten mee.
Schenk de flesjes bier erover en voeg de rozemarijn, tijm en laurier toe.
Zet het vuur laag en laat het stoofpotje in 2 uur met de deksel half op de pan gaar worden.
Verwarm de oven daarna voor op 200 ˚C.
Schep de runderstoof in een ovenschaal van 20 x 40 cm.
Maak de randen van de schaal nat, leg het bladerdeeg over de schaal en druk het bladerdeeg goed aan op de randen.
Druk uit het overgebleven bladerdeeg versieringen zoals kerstboompjes.
Bevochtig met water en plak op de bladerdeegdeksel.
Maak in het midden van het deeg een gaatje met een appelboor of een rond uitsteekvormpje van 2 cm.
Kwast het deeg in met het geklopte ei.
Als je het ei splitst en alleen de dooier gebruikt, die je met wat water mengt, geeft dat een nog goudbruiner korstje!
Zet de schaal in de oven.
Na 30 minuten, of tot de korst mooi bruin en glanzend is, kan de schaal eruit en op tafel.
Serveer met een bonenpuree.

Bron: Odin
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug