|
|
Vitelotte-aardappelen hebben een zeer onregelmatige vorm en zijn moeilijk te schillen.
Het is aan te raden om de aardappelen in hun schil te koken en ze door een aardappelstamper te halen (niet met een garde maar met een pers) zodat de schil loskomt van de aardappel.
Maar de aardappelpuree kan heel goed met de hand gemengd worden met de bloem tot een niet-plakkerig deeg.
Als de aardappelen nog warm zijn, voeg dan geleidelijk de bloem toe en kneed tot het deeg zacht maar stevig is.
De hoeveelheid bloem hangt ook sterk af van de kwaliteit van de aardappelen en hoeveel water ze tijdens het koken hebben opgenomen.
Zout en verdeel het deeg in vieren.
Haal van elk een paar koorden om in goodies te snijden.
Breng het water aan de kook en voeg zout toe.
Kook de broccoli roosjes, giet ze af en zet opzij.
Giet de lekkernijen in hetzelfde kookwater en kook ze tot ze drijven.
Giet af en serveer direct met olie, roosjes en oregano.