|
|
Schil de aardappelen en rasp ze fijn of rasp ze in een keukenmachine.
Doe ze in koud water, laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet en druk ze zo droog mogelijk uit door ze met de handen te persen.
Doe de geraspte aardappelen in een kaasdoek (of een paar lagen papieren handdoeken), trek de zijkanten naar boven als een zakje en pers er zoveel mogelijk water uit als je kunt.
Als je ze niet laat uitlekken en droog knijpt, kunnen ze tijdens het bakken gaan lopen en worden de koekjes uiteindelijk doorweekt.
Rasp de uien; laat ze uitlekken en knijp het water eruit op dezelfde manier als bij de aardappelen.
Meng de aardappelen, uien en gehakte peterselie.
Klop de eieren licht op met zout en peper en voeg ze toe aan de aardappelmix.
Voeg het meel toe en roer het goed door elkaar.
Verhit ongeveer 1 cm olie in een gietijzeren koekenpan.
Neem een eetlepel van het mengsel en laat het voorzichtig in de hete olie vallen.
Maak ze plat met de achterkant van de lepel en laat het vuur zakken zodat de beignets gelijkmatig doorkoken.
Als de ene kant bruin is, draai je de andere kant om en maak je de andere kant bruin.
Til ze uit en leg ze op papieren handdoeken.
Serveer zeer warm met appelmoes, zure room of uw favoriete specerij.
Bron: eCurry