voor 3 à 4 porties
|
|
Verhit een eetlepel olijfolie op een zacht vuurtje in een kleine bakpan.
Voeg de gesneden uien in een gelijkmatige laag toe, voeg na vijf minuten een ½ eetlelepel boter toe, roer en voeg een snufje zout toe.
Terwijl je het spek en de shiitake bakt, zorg je ervoor dat je de uien om de paar minuten omroert en verwijder ze zodra ze gelijkmatig gebruind zijn.
Dit moet ongeveer 30 minuten duren, haal ze van het vuur als ze klaar zijn en bewaar ze.
Terwijl de uien langzaam gaar worden, snijdt je het spek in kleine balkjes (bâtonnets) op een snijplank.
Verhit een grotere sautépan op medium en voeg wanneer de pan heet is het gesneden spek toe.
Bak het spek langzaam aan tot het een beetje knapperig is en haal het uit de pan op een met keukenpapier bespannen bord, bewaar het voor later.
Snij de shiitake julienne en voeg ze vervolgens toe aan de pan waar nu het gesmolten spek in zit.
Voeg een snufje zout en verse gemalen peper toe aan de shiitake, schud de pan niet, maar laat de shiitake aan één kant gelijkmatig bruin worden.
Eenmaal gebruind, de shiitake voorzichtig omdraaien en uit de pan halen en op een kleiner bord, bewaren.
Voeg 2 eetlepels olijfolie toe in de pan en voeg de gesneden aardappelen in een enkele laag toe aan de hete pan; zorg ervoor dat de pan niet te vol raakt.
Voeg een snufje rode pepervlokken en een goed snufje zout toe aan de aardappelen.
Beweeg de pan niet, dit is erg belangrijk zodat de aardappelen gelijkmatig bruin kunnen worden.
Na 3 à 5 minuten, wanneer ze gebruind zijn, de aardappelen omdraaien en de andere kant bruin maken, draai het vuur naar medium laag om de aardappelen gelijkmatig te koken.
Zodra de aardappelen goed gaar zijn, voeg de kappertjes toe en laat ze een minuut knapperig worden.
Meng vervolgens de gekarameliseerde uien, champignons en spek in de grote pan met de gebakken aardappelen.
Verwarm ze op een zacht vuurtje.
Zet het vuur uit en garneer met een strooisel van versgeplukte dragon.