Geroosterde knoflook paarse aardappelenpuree

Geroosterde knoflook paarse aardappelenpuree

voor 6 - 8 porties

  • 1 knoflookbol
  • 900 g paarse aardappelen, gewassen en geschild
  • 1 theel. fijn zeezout
  • gemalen zwarte peper
  • 4 eetl. boter of olijfolie
  • 18 cl melk naar keuze

Verwarm de oven voor op 210 °C, plaats een rekje in het midden.
Snijd de bovenkant van de knoflookbol eraf.
Besprenkel de bol met olijfolie en wikkel hem in folie.
Leg het op een bakplaat en bak het gaar en geurend, ongeveer 35 minuten.
Haal het uit de oven, laat het een beetje afkoelen en schil het.
Zet opzij.
Zet ondertussen de aardappelen in een grote pan en bedek ze met koud water.
Voeg zout toe en breng het aan de kook.
Kook tot het vorkgaar is, ongeveer 12 tot 15 minuten en laat uitlekken.
Zet de pan terug op het vuur en verwarm op een laag vuur de melk en boter tot de boter smelt.
Voeg de geroosterde knoflook en aardappelen toe en pureer tot een gladde en romige massa.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Onmiddellijk opdienen.

Bron: The Iron You

Terug