|
|
Was (en schil) de harde groenten (peen, pastinaak, aardappel en knolselderij)
Snij de harde groenten aan dobbelsteentjes of dunne plakken.
De vorm maakt niet zo uit.
Het gaat er om dat ze na koken makkelijk gestampt kunnen worden.
Kook de harde groenten in water met wat zout zo'n 20 minuten.
tot ze goed gaar zijn.
Terwijl de harde groenten op staan snij (en was) je de prei en de ui.
Deze bak je in de skillet tot de ui glazig is en de prei lekker geslonken is en een zoete smaak krijgt.
Vergeet niet de skillet nog door te roeren nadat je deze van het vuur haalt.
De hitte blijft lang in de skillet zitten en de boel zou alsnog aan kunnen branden als je niet roert.
Giet de harde groenten af (bewaar het kookvocht) en stamp deze met de mosterd, de afgeritste blaadjes tijm en de zure room tot een mooie stamppot.
Roer de prei en de ui door de stamppot en breng op smaak met wat peper en zout, voeg eventueel nog wat kookvocht toe.