Friet van pastinaak en zoete aardappel

  • 2 grote pastinaken
  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 takjes verse tijm of ½ theel. gedroogde tijm
  • zout & peper naar smaak

Meng de olie met de tijm, zout en peper in een royale kom en laat de smaken even intrekken.
Schil de pastinaak en de zoete aardappel met een dunschiller en snij er grove frieten van.
Was ze en dep ze droog met keukenpapier.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de aardappels en de pastinaak met de kruidenolie en verdeel ze over de bakplaat.
Warm de oven voor op 200 °C.
Bak de frieten in ongeveer 45 minuten gaar.
Als de frieten verder uit elkaar liggen worden ze krokanter dan als ze erg dicht bij elkaar liggen.
Heb je de mogelijkheid, verdeel ze dan over 2 bakplaten.
Schep de gezonde friet na een half uurtje een keer door.

Lekker met speklapjes uit de oven en zelfgemaakte aioli.
Breng de speklapjes op smaak met kruiden en leg ze op bakpapier
op een bakplaat.
Leg er 1 bol knoflook bij om aioli te maken.
Bak ze samen met de gezonde friet in een half uur gaar.

Bron: NN

Terug