|
|
Snijd het varkensvlees in dunne plukjes en reepjes.
Meng de marinade-ingrediënten en marineer het varkensvlees gedurende 20 minuten.
Week de gedroogde lelieknoppen in heet water, 20 minuten tot ze zacht zijn.
Snijd de harde uiteinden ervan af.
Breng de kippenbouillon aan de kook.
Voeg de bamboescheuten, alle paddenstoelen en de lelieknoppen toe.
Snijd de tofu in dobbelsteentjes van 1½ cm en voeg de gesneden tofu toe; breng opnieuw aan de kook en doe het gemarineerde varkensvlees erbij.
Voeg zout, suiker, sojasaus en azijn en sesamolie toe.
Test de bouillon op smaak en pas de smaak indien gewenst nog een beetje aan.
Meng de maizena met wat water.
Giet langzaam het maizenamengsel al roerend door de soep.
Breng de soep weer aan de kook; zodra de soep kookt, haal je de bouillon van het vuur.
Roer nu het losgeklopte ei door de bouillon en roer goed door zodat het ei in slierten uiteenvalt.
Breng op smaak met lente-ui, witte peper en eventueel wat druppels chiliolie.