Boerenrisotto

  • handvol kleingesneden zevenblad
  • handvol kleingesneden zuringblad
  • handvol kleingesneden madeliefjesbloemen
  • 3 gesnipperde sjalotjes
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 275 g risottorijst
  • 1 flesje bier
  • 60 cl tuinkruidenbouillon
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 6 verpulverde jeneverbessen
  • 50 g geraspte belegen boerenkaas
  • scheut verse room
  • scheut jonge genever

Sjalotjes 4 minuten fruiten in hete zonnebloemolie, maar niet laten kleuren.
Risottorijst erdoor roeren tot alle rijst mooi glanst.
Helft van het bier erbij gieten en alles zachtjes laten pruttelen tot bijna al het bier door de rijst geabsorbeerd is.
De rest van het bier bij de bouillon gieten en deze tegen de kook houden.
Steeds een flinke scheut hiervan bij de rijst scheppen en alles nog steeds, onder voortdurend zachtjes roeren, juist aan de kook houden.
Zodra vrijwel alle bouillon door de rijst geabsorbeerd is een nieuwe scheut toevoegen.
Zo doorgaan tot de rijst mooi gaar is en alle bouillon gebruikt is.
Dit duurt ca. 20 minuten.
Het zevenblad, madeliefjes, zuring, jeneverbessen, room, kaas en genever erdoor roeren.
Alles goed doorwarmen en serveren.

Bron: NN

Terug