Bloemensalade

  • 10 bloemen van het kaasjeskruid
  • 10 teunisbloemen
  • 10 bloemen van het kaasjeskruid
  • 20 viooltjes
  • 20 madeliefjes
  • 20 boragebloemetjes (komkommerkruid)
  • 6 bloemen van de oost-indische kers
    • gemengde groene sla van bijvoorbeeld
  • rucola, paardenbloembladeren, duizendblad, en/of kropsla
  • handvol muntblaadjes
  • takje peterselie
  • bosje bieslook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • scheutje appeldiksap
  • peper en zout

Was de sla en de bloemen (apart) als je dat nodig vindt en droog ze goed in een slacentrifuge (of door ze in een schone theedoek flink rond te slingeren; de verleiding van een prachtige maar korstondige bloemenregen te weerstaan en dus de theedoek goed vast te houden).
Scheur de groene sla in stukjes en meng ze met de bloemen.
Hak de muntblaadjes, bieslook en de peterselie fijn.
Maak een dressing van de olie, azijn, mosterd, diksap, peper en zout.
Doe de gehakte munt, peterselie en bieslook erdoor en giet de dressing vlak voor het opdienen over de sla.

Stichting wAarde

Terug