Skirrit pye

Skirrit pye
17de eeuws recept met suikerwortel uit 'Receipt Book of Elizabeth Rainbow'

  • suikerwortel
  • boter
  • merg
  • dadels
  • kaneelstokje
  • eieren
  • suiker
  • wijn
  • deeg

Kook de suikerwortel 8 minuten.
Zo kan je ze makkelijke pellen.
Vul een taartbodem met een laagje boter, vervolgens met een laag suikerwortel en leg hier bovenop het merg en de gehalveerde dadels.
Herhaal de lagen suikerwortel, merg en dadels tot de taart vol is.
Voeg een kaneelstokje toe.
Dek de vulling af met deeg.
Op de foto's zie je hoe dit gedaan werd.
De structuur in het midden noemde men een 'haystack'.
Na het bakken word via de 'haystack' de 'caudle' toegevoegd.
Caudle wordt gemaakt door op een laag vuur eidooiers op te kloppen met suiker en witte versterkte wijn (bijv. port of sherry).
Laat het mengsel net niet koken.
Voor het opdienen word de taart nog even in de oven gezet.

Bron: Receipt Book of Elizabeth Rainbow
Gepubliceerd door: Den Oude Kastanje, Ecohoeve

Terug