Frituur van pastinaak en suikerwortel

    • voor het beslag
  • 2 kopjes witte bloem
  • ½ theel. zout
  • ½ theel. saffraan
  • 1 ei
  • 1½ kop pils op kamertemperatuur
    • voor de frituur
  • ca. 700 g pastinaak
  • 300 g suikerwortel
  • plantaardige olie
  • zout
  • amandelmelk,
    gemaakt van amandelpuree aangelengd met water, bouillon, of witte wijn, naar gelang de gebruikte groente

Maak een beslag in een grote kom en klop totdat het mengsel zonder klontjes is en geen luchtbellen vertoont aan het oppervlak.
Voeg de saffraan toe en laat ongeveer een kwartier staan.
Schil de suikerwortel.
Snijd de pastinaak in de lengte in drieën en vervolgens in smalle repen.
Kook deze ca. 10 minuten licht voor, zodat ze met een vork gemakkelijk doorgeprikt kunnen worden.
Giet ze af en laat ze goed drogen.
Doop ze in het beslag en frituur ze aan beide zijden goudbruin.
De olie moet hiervoor goed heet zijn.
Bestrooi ze met zout en serveer met amandelmelk.
Snijd de suikerwortel in plakjes.
Doop ze in het beslag en frituur ze zoals de pastinaak.
De suikerwortel is het lekkerst wanneer ze vervolgens met kaneel en suiker worden bestrooid.

Bron: De Oude Muur

Terug